Nieuwjaarstoespraak voorzitter

Datum: 08-01-2018

Hier kunt u de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter nogmaals doorlezen.

Nieuwjaarstoespraak 1 januari 2018 van Jan Wijnia-voorzitter

Beste Trekvogels, Welkom in 2018!

We hebben een bijzonder jaar achter de rug. We verwachten een mooi 2018.

In 2017 hebben we mooie sportieve successen geboekt. Het gaat heel goed met het vrouwenvoetbal. De oranje leeuwinnen werden Europees kampioen. En onze dames promoveerden naar de hoofdklasse.

Diverse jeugdteams doen het ook erg goed. Onlangs werd de A1 winterkampioen. Een mooi succes.

Over de hele linie kunnen we best tevreden zijn over de sportieve prestaties bij Trekvogels. En dat alles doorgaans in een goede sfeer.

Naast sportieve prestaties spelen er ook een heleboel andere dingen. In het jaarverslag hebben we daar uitgebreid aandacht aan besteed.

Ik pak er een paar dingen uit.

De gemeente heeft in december het besluit genomen om de accommodatie te verbeteren: veld drie wordt kunstgras! We proberen dat in 2018 uitgevoerd te krijgen. Kom ik zo op terug. De afgelopen jaren heeft de gemeente een sportnota opgesteld. En vervolgens een accommodatie nota. Op zich mooi beleid. Het heeft wel wat tijd gekost. Uit onderzoek blijkt ook, dat deze club er goed voor staat. Een van de grootste voetbalclubs in Nijmegen, in alle opzichten gezond. En dat willen we graag zo houden! Met inspanning van heel veel vrijwilligers.

We hebben op dit moment 1083 leden.

De gemeente besloot echter ook de afgelopen maand, dat we geen lening krijgen voor led verlichting en zonnepanelen. We moeten bij de bank zijn zegt de gemeente. Gaan we in 2018 mee aan de slag. We hadden dit in 2017 willen uitvoeren, maar helaas. Nieuw jaar nieuwe kansen.

Veel discussie was er over het alcoholbeleid van de gemeente. Clubs worden keihard aangepakt, kregen hoge boetes. We hebben dat bestreden samen met de andere sportclubs. In januari komt dit voor bij de rechtbank.

Wij willen echter liever samenwerken met de gemeente. Intussen hebben we een bureau ingehuurd, samen met andere amateur voetbalclubs. Gemeente is nu akkoord met zelfregulering. Binnen Trekvogels hebben we hier ook veel aandacht aan besteed. Samen met alle bar vrijwilligers. Ook in 2018 blijft het van belang, dat je onder de 18 gewoon niet mag drinken. En iedereen onder de 25 moet zich kunnen legitimeren als hij iets met alcohol wil bestellen.

Naast veel hoogtepunten in 2017 zijn er natuurlijk ook dieptepunten. We hebben veel nieuwe leden. Er waren diverse feestjes te vieren.

Maar zijn helaas ook mensen overleden: Wout Eggink, speler van het derde elftal. Veel te jong overleden. En Jo van Beek. Hij was sinds jaar en dag een bekend gezicht voor iedereen op de club. Jarenlang was hij vaste kracht bij het beheer van de kleedkamers.

2018: Het nieuwe jaar zit vol met verwachtingen en plannen.

Er komt een speciale bijeenkomst voor het uitreiken van vogels aan jubilarissen, dus niet vandaag. Op 2 maart worden de jubilarissen in het zonnetje gezet.

Samen met de gemeente kijken we hoe we goed en snel een nieuw kunstgrasveld kunnen aanleggen. We kijken dan tegelijk naar de mogelijkheid om ook een kwart veld in de driehoek aan te leggen. Ook de verlichting komt daarbij aan de orde.

Het komend jaar zullen we goed gaan kijken hoe we onze begroting, inkomsten en uitgaven, in goed evenwicht kunnen blijven houden. Diverse plannen kosten ook veel geld.

Omdat extra voorzieningen ook tot extra kosten kunnen leiden voor de club, willen we alle investeringen en kosten op een rijtje zetten en in een speciale algemene ledenvergadering met jullie delen. Het gaat dan in ieder geval om: extra kunstgrasveld, kwart kunstgrasveld, verlichting op veld 1, zonnepanelen en extra kleedkamers. De komende weken gaan we dat samen met de gemeente in beeld brengen.

We gaan alvast aan de slag met de voorbereiding voor het jubileumjaar van Trekvogels, in 2022 worden we honderd!

Met Dinand van Haaren hebben we afgesproken, dat hij ook volgend seizoen onze hoofdtrainer is. Daar zijn we blij mee.

Paul Pas stopt aan het eind van het seizoen bij dames twee.

Jeroen Taks stopt aan het eind van het seizoen als trainer van de A1.

Jack Jansen stopt na 6 jaar als keeperstrainer, hij wordt opgevolgd door Fred Gerritsen.

Verder kunnen we nog melden, dat er twee vrouwenteams boven de dertig gaan starten op vrijdag avond.

Tenslotte:

Gezondheid is een belangrijk goed. Daar besteden we als sportclub ook komend jaar extra aandacht aan. We zijn afgelopen jaar al gestart met meer gezonde producten in het clubhuis. Mede op verzoek van diverse sportende leden gaan we daar komend jaar mee verder.

We gaan ook aandacht besteden aan roken op het sportcomplex. Dat is een thema wat bij alle sportclubs speelt. Ook hier krijgen we verzoeken van leden om hier iets aan te doen.

En we gaan door met verantwoord alcoholbeleid.

Maar bovenal: we blijven de mooiste voetbalclub van Nijmegen. Sportief en gezellig!

Ik wens jullie allemaal een mooi sportjaar 2018 toe. Veel gezondheid en geluk.

Maak er een mooi jaar van!!