Trekvogels start Talententrainingen voor Meiden

Datum: 11-08-2017

verzorgd door Ellen van Eldik, trainer/coach van Trekvogels VR1

De ING Voetbalacademie van vv Trekvogels start komend seizoen (2017/2018) met Talententrainingen voor Meiden. De Voetbalacademie wil op die manier talentvolle meiden helpen om hun droom te realiseren om de beste voetbalster te worden. Het eerste damesteam van Trekvogels speelt op het een na hoogste landelijke niveau (hoofdklasse). Om de doorstroming vanuit de eigen jeugd in een hogere versnelling te brengen, moeten talentvolle meiden op een goede en enthousiaste manier worden opgeleid en begeleid.

Bij vv Trekvogels blijven talentvolle meiden trainen en spelen in hun eigen jeugdselectieteams bij de jongens. Daar ontmoeten ze betere tegenstanders en meer sportieve weerstand, waardoor de meiden snel beter worden. Om de onderlinge binding tussen de talentvolle meiden te vergroten, gaan deze meiden regelmatig samen trainen. Deze trainingen worden verzorgd door Ellen van Eldik, trainer/coach van Trekvogels VR1. Ellen is oud-international en talentcoach bij de KNVB. Ellen zal bij deze trainingen worden geassisteerd door voetbalsters van Trekvogels VR1. Verder wordt aan de hand van de trainingen en de wedstrijden voor elke individuele speelster een Persoonlijk Ontwikkelingsplan gemaakt. Daarin worden ontwikkelingsdoelen benoemd die tweemaal jaarlijks met de talentvolle meiden worden geëvalueerd.

Afgelopen seizoen zijn al diverse talentvolle meiden van Trekvogels gescout door de KNVB. Zowel bij de Onder 15, Onder 13 als Onder 11 zijn meiden uitgenodigd voor trainingen en wedstrijden van de selectie Arnhem/Nijmegen. Jeva Walk (Trekvogels JO13-1) is al twee jaar geselecteerd voor de KNVB-selectie Noord/Oost Nederland en is zelfs uitgenodigd voor een proeftraining bij 1.FC Köln O14 Mädchen. Hopelijk zullen nog vele talentvolle meiden volgen.