Veranderingen pupillenvoetbal

Datum: 15-08-2017

Grote veranderingen in het pupillenvoetbal dit seizoen!

In het voetbalseizoen 2017-2018 gaat er voor de jongere jeugd veel veranderen in het voetbal.

In het afgelopen seizoen weren er al andere benamingen gebruikt voor de leeftijdscategorie├źn: JO9 en JO7 voor de Fjes, JO11 voor de Etjes etc.

Komend seizoen komen daar ook de even jaargangen bij zoals JO8 en JO10.

Niet alleen komt er daarmee een striktere indeling in geboortejaar-competities, maar ook het spel zelf verandert ingrijpend: De JO7 gaat met 4 tegen 4 op een achtste veld spelen, de JO8 en JO9 gaan 6 tegen 6 spelen op een kwart veld.

De JO10 en JO11 blijven komend seizoen nog wel gewoon 7 tegen 7 spelen op een half veld, maar in seizoen 2018-2019 gaat ook voor hen veel veranderen.

Zie hier en hier voor een informatiesheet van de KNVB over de nieuwe wedstrijdvormen voor de JO7 en JO8 +JO9.

Dit alles heeft uiteraard gevolgen voor de teamindeling! De teams worden kleiner en er wordt nu strikter ingedeeld op geboortejaar.

Het betekent ook, dat er meer vrijwilligers nodig zijn als teambegeleider, vanwege het feit dat de teams kleiner worden. We zullen dan ook een beroep doen op alle ouders om hun steentje bij te dragen!

Voor degenen die zich verder willen verdiepen over de veranderingen in het komend seizoen: