Historie Trekvogels Zaterdag 3

In de zomer van 2006 besloten een aantal heren dat het anders moest. Matige resultaten bij de huidige teams zorgden ervoor dat er werd besloten om een nieuw team te starten bij de oudste club van Nijmegen, vv Trekvogels. Via via werden er genoeg spelers bij elkaar gesprokkeld om in ieder geval genoeg spelers op het veld te hebben staan. Het was een bijeengeraapt zooitje en de eenheid was nog ver te zoeken.

Het 1e seizoen was dan ook matig seizoen, waarin erg weinig werd gewonnen en regelmatig met veel goals tegen werd verloren. Dit kwam het groepsproces niet ten goede. Regelmatig lage opkomst bij trainingen, te weinig man bij wedstrijden en een slechtbezochte 3e helft. Het was nog maar de vraag of er toekomst in de groep zat. Maar die vraag werd beantwoord op de Winston Bogarde Cup 2007. Als Trekvogels 9 wonnen we toen met efficiënt catenaccio voetbal de Bling Bling Cup.

In het 2e seizoen werd besloten een trainer aan te stellen. Coach Diergaarde nam deze taak op zich. Met resultaat. Het spel werd beter, spelers kregen meer vertrouwen en er werd meer gewonnen. Als Trekvogels 4 werd een team gesmeed dat respect begon af te dwingen bij de tegenstanders. Met een plaatsje in de subtop en wederom een plek in de finale van de Winston Bogarde Cup was het een redelijk goed seizoen. Trekvogels 4 had meer succes op de transfermarkt. Een aantal waardevolle bepalende spelers werd binnengehaald.

Versterkt begon Trekvogels zat 4 dan ook aan het 3e seizoen. "We zien het wel" was het motto. Echter bleek al snel dat het team in balans was. Verdedigend zeer weinig weggevend, een dynamisch middenveld en een aanval waar altijd wel iemand een goaltje scoorde. De ruime selectie was gelijkwaardig aan elkaar. Er werd gewonnen en nog meer gewonnen en het besef kwam dat het kampioenschap er weleens in zou kunnen zitten. Trekvogels 4 kon alleen worden afgestopt door discutabele scheidrechters of door gewelddadige aanslagen. Maar op 16 mei 2009 overwon Trekvogels 4 ook deze barrières en werd het kampioen in de 5e klasse. Een geweldige beloning na 3 jaar hard werken en trainen. Ook werd nog ff Winston Bogarde Cup binnengehaald. Door het winnen van de dubbel was het een ongekend seizoen met maximaal succes!

In de vieropvolgende seizoenen speelde Trekvogels 4 haar wedstrijden in de 4e klasse. Na een weifelende kennismaking werd de lijn omhoog succesvol ingezet. In 2010 eindigden we als achtste, in 2011 als zesde en in 2012 als tweede. In de zomer van 2012 werd besloten om de selectie opnieuw van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Dit was het officiele begin van de Road to Victory 2012/2013. In het voorjaar van 2013 resulteerde dit in een zwaarverdiend kampioenschap in de 4e klasse.

Inmiddels zijn we als team binnen onze mooie vereniging opgeklommen tot Trekvogels zaterdag 2 en spelen we onze wedstrijden in de 3e klasse. Dit leidt tot mooie wedstrijden tegen uitdagende en (doorgaans) sportieve tegenstanders. Een groot verschil met de eerste seizoenen. In 2014 sloten we ons debuutjaar in de 3e klasse af met een 8e plek, met nog voldoende ruimte voor verbetering.

Met de start van het seizoen 2014/2015 in zicht kunnen tevreden terugkijken op 8 schitterende voetbaljaren. Jaren waarin sportief succes werd geboekt en waarin vriendschappen werden geboren. Er is sprake van een team dat staat als een huis en waarin iedereen een aandeel heeft in het succes!

Trekvogels zaterdag 2, een levensstijl waar je voor kiest.