algemeen

algemeen

Lieve vrienden van Trekvogels!

Op 27 maart is het zover, Dames 3 presenteert HET trekvogels feest van het jaar: GROEN-ZWART GAAT HARD!! Dames 3 is dit jaar geselecteerd om de beste 3e helft van Nederland te organiseren. Zoals jullie weten is trekvogels DE club waar elke zaterdag en zondag weer de beste 3e helft wordt gespeeld. Dus kom allen op 27 maart van 23:00 tot 05:00 in de El Sombrero te Nijmegen. Bij aanvang is er een gratis shotje voor de eerste 100 gasten en de dresscode is... GROEN-ZWART natuurlijk!!

 

 906195 696853813659303 1787691153 O

Bataven Dames 1 - Trekvogels Dames 3

Zondag 7 december 2014

 

Het is zondagochtend 7 december, veels te koud en veels te vroeg. Om 8:15 wordt er verzameld op de berg om met een volledig uitgerust team de 3 punten te gaan halen bij de Bataven in Gendt. Met volledig uitgerust team wordt bedoeld, exact 11 voetballende dames en 1 vlagger.

Aangekomen bij de Bataven mochten we als damesteam de wedstrijd spelen op een god verlaten veld, zo ver dat enkele speelsters van de tegenstander de fiets hiervoor pakte.

De uitslag van de thuiswedstrijd tegen de Bataven welke we al gespeeld hebben dit seizoen was niet denderend. 1-5 verloren. Maar ons spel daarentegen was goed, het was erg jammer dat we die wedstrijd zo dik verloren hebben. En het was duidelijk dat we voetballend gezien deze meiden best konden hebben, alleen kwam het er niet helemaal uit. Het is tijd voor revanche! (lees voor de gein ook nog even de voorspelling op 21 september 2014)

De wedstrijd beginnen we erg goed, het spel speelt zich vooral af op de helft van de tegenstander en wat balbezit betreft zit het ook goed. Het enige gevaarlijke van de Bataven was de counter. Ze hebben enkele snelle en goede voorspelers die goed gebruik weten te maken van de lange ballen die hun achterhoede (hen aan-)speelt. Een enkele gevaarlijke situatie ontstaat hierdoor bij onze goalie Inge. En helaas valt dan ook halverwege de eerste helft de 1-0. Maar wij geven de moed niet op, we voelen aan alles dat er toch iets te halen valt. Voor de rust krijgen we nog een corner tegen, waarna de bal zomaar in het doel verdween.. Maar met een vlaggenzwaai en een stel mooie blauwe ogen ;) werd deze afgekeurd. Naja, ik hou het erop dat je krijgt wat je verdient.. (de tegenstander vloekte continu met Godverdomme, en dat werd iedere keer duidelijk afgestraft)

In de rust hebben we gezellig een theetje gedronken, geen wissels, geen wijzigingen. Alles verloopt eigenlijk volgens plan, behalve dat we nog niet gescoord hadden dan. Maar daar zou Chris wel even verandering in brengen. En ja hoor, gelijk na de rust BAM 1-1! De rest van de wedstrijd zijn we nog steeds goed bezig maar we geven de voorhoede van de tegenstander ook steeds meer ruimte wat voor gevaar zorgt. Na ongeveer een kwartier scoort ook Chris de 1-2 en staan we voor! Ik kijk zenuwachtig op m'n horloge, nog 30 minuten te gaan..

De tegenstander krijgt steeds meer kansen, maar weet deze gelukkig (en mede dankzij keepertje Inge) niet te benutten. En dan eindelijk, het verlossende eindsignaal van de scheids! Gewonnennnnn!! En wat een super spannende wedstrijd was dit! Jammer dat de bank leeg was, want ze hadden zich zeker vermaakt op deze koude zondag ochtend. Ik had het in ieder geval voor geen goud willen missen! Super trots op onze meiden :)

 

Trekvogels Dames 3 - Eldenia Dames 3
Zondag 30 november 2014

Vandaag was het weer matchday! Na 2 weken vrij te zijn geweest vanwege de zevenheuvelenloop en een baaldag die we helaas moesten aanvragen hadden we er allemaal reuzeveel zin in!
Het was wat koud, het veld lag er weer wat rot bij maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf minuut 1 hebben wij lopen strijden op het veld en dat bracht ons al snel een doelpunt. Na wat geklungel van de keepster kwam er een doelpunt op naam van Denise te staan omdat zij de bal tenslotte mooi voor het goal had gebracht vanaf de hoekvlag! We speelden veel op de helft van Eldenia en lieten mooi tikwerk zien. Hierdoor viel voor rust dus ook al de 2-0 nadat de bal vanuit achteren zeer mooi dichterbij de 16 kwam & de bal (na een prachtpass op maat van Roos) door Chris hard werd ingeschoten! BAM, eindelijk weer eens met een mooie voorsprong de rust in. Tijdens de rust was iedereen aan het genieten want het spel liep goed, we stonden voor en we hadden veel lol met elkaar. Toch hielden we ons koppie erbij want er stonden nog 45 speelminuten op het programma.
Na rust kreeg Chris al snel de bal weer lekker voor haar voeten en deed ze wat ze moest doen; scoren! We waren blij want inmiddels was het dus 3-0 en begonnen we al voorzichtig te denken aan 3 punten en een biertje in de warme kantine. Gelukkig gingen we niet naast onze schoenen lopen en werd er weer lekker getikt. Het was duidelijk dat wij vandaag echt de beste waren en de overwinning, die steeds dichterbij kwam, was ook echt verdiend! Na vele pogingen op goal schoot Yara uiteindelijk het laatste doelpunt om de oren van de keepster en bracht hiermee de eindstand op 4-0! Elma, Daisy en Roos (speelsters Dames 2), hartstikke bedankt voor jullie inzet vandaag. Mede door jullie hebben we heerlijk kunnen tikken!

Wat een fantastische voetbaldag. 3 punten, plezier, bier, appeltaart & 90's muziek in de kantine!
Op naar volgende week want dan gaan we weer knallennnnnnn en strijden voor 3 mooie punten!


Trekvogels VR3 - OSC VR1
zondag 26 oktober 2014

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; wij hebben vandaag een fantastische wedstrijd gespeeld! Tijdens de warming up was al goed zichtbaar hoe fanatiek iedereen vandaag was en dat is vanaf minuut nummero 1 goed zichtbaar geweest. OSC stond 2e en had tot nu toe alles gewonnen, hier wilden wij graag verandering in brengen....

Vanaf de aftrap hebben wij eigenlijk constant druk proberen te zetten waardoor wij het grootste gedeelte van de wedstrijd op de helft van OSC hebben gespeeld. Helaas viel wel al snel de 0-1 en was dat even slikken. Toch duurde het baalmomentje niet lang omdat de zusjes Roes samen voor een mooie combinatie zorgde; Yara passte de bal in op Nina die de bal snoeihard en mooi het goal in schopte! 

Er werd vandaag mooi getikt door de dames van Trekvogels. Huurlingen Angelina en Lisa deden hier ook zeer goed aan mee, fijn om gebruk te kunnen maken van hun mooie spel! 

Na een counter viel het 2e tegendoelpunt in de eerste helft maar wij lieten ons hierdoor niet van de wijs brengen. Na wat chaos in het keepersgebied van OSC wist Chris de bal mooi in de linkerhoek te scoren. Bam, ruststand 2-2!

Tijdens de rust was het gezellig en redelijk rustig in de kleedkamer, iedereen was aardig moe en maakte even goed gebruik van 15 minuten niks doen. 

In de tweede helft hebben wij opnieuw geprobeerd om goed druk te zetten al leek het minder goed te lopen dan tijdens de eerste helft. We hebben enorm goed ons best gedaan echter stond het geluk niet aan onze zijde. OSC maakte gebruik van onze pechmomenten waardoor de eindstand 2-4 is geworden.

Balen, we verdienen echt een puntje of misschien wel 3 punten...
We houden ons koppie omhoog want vandaag hebben wij laten zien dat we echt lekker kunnen tikken  in de 4e klasse! Op naar volgende week, op naar 3 punten!

Trekvogels Dames 3 - Bataven Dames 1

zondag 21 september 2014

Hoppaaaa vandaag de 2e wedstrijd van de competitie! Eerst nog even een nieuwe teamfoto maken voor het seizoen 2014/2015 (welke over een poosje te bewonderen is op deze site) Na de foto's gingen de meiden vol goede moed warmlopen. Nog even een korte teambespreking van Floor, de yell en off we go.

Nou het was me wat die wedstrijd hoor, in minuut 5 viel de 0-1 al. Waar die zo vroeg vandaan kwam mag Joost weten, maar het kon in ieder geval niet de bedoeling zijn. De tegenstander loopt zonder moeite tussen al onze linies door en bam..daar zat ie ineens in ons netje. Maar niks aan de hand, we moeten het gewoon even reorganiseren in het veld en er volle bak voor gaan. Het komt goed! Maar helaas, de eerste helft is niet meer geworden wat het had moeten zijn. We hebben hier en daar een klein kansje gecreëerd maar daar is het bij gebleven. Het frustrerende was, dat we wisten dat we beter konden, veeeel beter zelfs. Maar we zaten niet lekker in de wedstrijd.
Tussen stand met de rust: 0-4 (en ondertussen is Inge al als Man of the Match uitgeroepen, dus dat zegt genoeg over de druk van de tegenstander..)

Met het hoofd gebogen, diep nadenkend lopen we na het fluitsignaal de kleedkamer in. Dit moet anders. Gelukkig hebben d'r een aantal meiden plus coach Sam genoeg verstand van voetbal en hebben de oplossing gevonden. We gaan 4-4-2 spelen.


De tweede helft begint, en na een minuut of 2 is al duidelijk dat het veel beter staat. Yara geeft een mooie voorzet, Denise rent met volle vaart richting goal maar komt nèt een teenlengte te kort om de bal erin te tikken. We zijn super sterk uit de kleedkamer gekomen en hebben er met z'n allen voor gezorgd dat we eindelijk ons eigen spel kunnen spelen. 5 minuten na rust maakt Denise een mooie loopactie met de bal en scooooooorttt! 1-4. Dit geeft ons al helemaal een boost en we verwachten dat de 2-4 niet lang op zich laat wachten. Helaas blijft dit uit en gaat het de hele 2e helft gelijk op. Het zware ploegen in de 1e helft eist zijn tol in de 2e helft en we kunnen niet doordrukken, waarna in de 86e minuut zijn de 5-1 scoren. Dit is ook de eindstand. Heel erg jammer dat de wedstrijd zo gelopen is, maar juist ook weer super trots dat we ons op zo'n goede manier herpakt hebben en erin zijn blijven geloven. De volgende ontmoeting met deze dames zal dan ook heel anders verlopen kan ik je verzekeren..

 

Trekvogels Dames 3 - Valburg Dames 1

zondag 14 september 2014

Vandaag de start van de competitie, ons debuut als vriendenteam in de 4e klasse! Het leek er de afgelopen weken op dat we er helemaal klaar voor waren. Kom maar op met die tegenstanders, we vreten ze allemaal op! Helaas heeft een blessureregen onze speelsters getroffen.. Buiten de reeds geblesseerde en (half)zieke speelsters is Denise tijdens de training in haar gezicht geraakt door een ongelukkige bal waardoor ze haar zicht tijdelijk kwijt was, gelukkig gaat het weer een stuk beter met haar maar een wedstrijdje ballen zit er nog niet in. Ook Oshra is tijdens de training geblesseerd geraakt, aan haar knie. De diagnose is nog onbekend dus we hopen met zn allen op het beste!

Dit heeft tot gevolg gehad dat onze leidsters heel hard op zoek zijn gegaan naar speelsters van onze andere damesteams om met toch genoeg dames de wedstrijd te kunnen beginnen. Waarvoor ontzettend bedankt, leidsters en speelsters van 4 en 2!

De wedstrijd begon om 12:00, meteen was duidelijk dat wij er veel zin in hadden en de bal wordt goed rondgespeeld binnen ons team. Het spel speelt zich dan ook vooral af op de helft van de tegenstander. In de beginfase van de wedstrijd missen we een mooie kans. Ik noem geen namen..(maar het is een linksbeentje :p)

Wel wordt duidelijk dat 1 speelster van de tegenstander uitblinkt tussen de rest en dat we haar goed in de gaten moeten houden. In het veld is dit ook gelijk duidelijk en dat wordt meteen goed opgepakt door onze ijzersterke achterhoede. Ze komt er dan ook maar 1 keer doorheen in het eerste half uur van de wedstrijd, gelukkig staat er niemand klaar om de bal erin te tikken.

Wij gaan ondertussen gewoon lekker door met ons tikwerk, wel worden er weinig gevaarlijke kansen gecreëerd, maar de basis is er! Ondertussen wordt Naomi in het veld gebracht, zij kan voor veel onrust zorgen bij de tegenstander door haar gepingel. Hier is ze dan ook mee bezig, waarna ze de bal rustig terug legt op Marjolein. Ook Marjolein houdt haar hoofd koel en schiet de bal heerlijk in slow-motion over de keeper in het net. 5 minuten voor rust staan we voor met 1-0!!! Lekker bezig!

De 2e helft beginnen we hetzelfde zoals we de eerste helft gespeeld hebben. 7 minuten na de rust valt de bal voor de voeten van Nina R. ze kijkt, schiet en de bal rolt precies langs de keep de goal in, 2-0!!! En nu de kunst van het vasthouden. Na enkele minuten was te zien dat een groot deel van het team in begon te kakken, de concentratie was even ver te zoeken. Hier heeft de tegenstander dankbaar gebruik van gemaakt. Het is onnodig rommelig binnen onze 16, de bal wordt alle kanten op geschoten. Door een iets te lompe doorzetter van Valburg komt de bal uiteindelijk in onze goal terecht, 2-1 61e minuut. Maar niet getreurd onze dames zijn weer wakker en we gaan er weer voor 100% voor met als resultaat veel balbezit.

Nog 10 minuten te gaan en we staan nog 2-1 voor, het is aan alles te merken dat Valburg er alles aan probeert te doen om in ieder geval 1 puntje mee naar huis te nemen. Ze gaan achterin 1 op 1 spelen en zetten meer druk naar voren. Maar wij zijn niet gek te krijgen, we ballen de wedstrijd mooi uit met als resultaat onze allereerste 3 punten in de 4e klasse! SUPER TROTS!

 

Orion VR1 - Trekvogels V3
Zondag 7 september 2014

Speelsters van vandaag:
Yara, Nina R., Nina M., Oshra, Floor, Inge, Michelle, Elke, Astrid, Marjolein, Manon, Lauke en Chris.

Op het fietsje naar de grote concurrent in Nijmegen; Orion. Van tevoren wisten wij eigenlijk al dat het vandaag niet makkelijk zou worden aangezien dit vrouwenteam van Orion al jaren samenspeelt en mooi voetbal kunnen laten zien. Vandaag hadden wij de pech dat bij hun alles leek te lukken en dat is dan ook wel te zien aan de einduitslag…

We kunnen er lang en breed over gaan lullen maar de conclusie is kort ; verloren met 0-11! De eerste helft was erg zwaar en kregen wij 4 doelpunten om onze oren, de tweede helft kwamen hier helaas nog 7 doelpunten bij. In de tweede helft zijn wij gelukkig wel met regelmaat op de helft van de tegenstander geweest en werd er ook af en toe op het goal geschoten. Helaas was ons geluk vandaag op de Kwakkenberg blijven liggen en was scoren dus niet aan ons besteed.

Desondanks heeft iedereen vandaag lekker veel kunnen rennen, hebben we fijn met elkaar samen kunnen spelen en eindigt hier dus ons bekeravontuur. Wij zullen hier niet slechter om gaan slapen hoor... Stiekem zijn wij een klein beetje blij. Binnenkort dus een voetbalvrij weekend waarin wij dus onze voeten anders kunnen gaan gebruiken; tot in de vroege uurtjes met elkaar de dansvloer op! En, vanaf nu 200% focus op de competitie die volgende week van start gaat. Ons debuut in de 4e klasse, we zijn er klaar voor!

Leones VR1 - Trekvogels VR3
Donderdag 4 september 2014


Op een doordeweekse avond voetballen leek een geweldig idee. Misschien hebben we dan wel heel veel meiden die kunnen was de gedachte. Helaas, het tegendeel was waar maar gelukkig was Anita (Dames 4) zo aardig om met ons mee te reizen richting het boerengehucht Beneden Leeuwen om de tweede bekerwedstrijd te spelen. Vanavond waren wij de gelukkigen en kregen we de sleutel om ons om te kleden in een of ander bouwvakkershok. Lekker hutje mutje met de wc elders in een donker steegje.

Haasten, haasten, haasten om  op tijd aanwezig te zijn is ons prima gelukt. 5 hele minuten om de warming up met 12 meiden te doen en daarna gewoon 90 minuten lang knallen. Woensdagavond trainer Sam en zijn mattie Roy waren ook met ons meegereisd en vanaf de kant werden wij goed gecoacht.

De aftrap werd genomen door Leones maar al snel hadden wij de bal verovert om vervolgens de bal gedurende de wedstrijd flink in ons bezit te houden. Al snel was te zien dat wij elkaar goed wisten te vinden. Het voelde goed om weer op het veld te staan, ondanks het feit dat sommige meiden dit seizoen nog geen enkele keer hadden  getraind. Terwijl het zweet van onze gezichten afstroomde lieten wij mooie acties zien en werden we gevaarlijk in het doelgebied van de boerinnen. De voorstopper van Leones was zo attent om ons het eerste doelpunt cadeau te doen, dit doelpunt namen wij met veel plezier in ontvangst want vanaf dat moment waren we er op uit om nog meer rond te huppelen in het 16 meter gebied.

Kansen werden gecreëerd, de lat werd geraakt, de bal kwam meerdere keren in de sloot, de scheidsrechter werd omver gelopen, Leones ging onderling lekker bitchen en na de rust werd de 0-2 na een mooie voorzet vanaf de middellijn door Chris door snelle Kim netjes afgemaakt. Yes!

Yara liet vanavond zien dat ze de ballen vanaf links heerlijk voor kan geven, Chris had mooie kansen maar miste net het doelpuntengeluk, Kim rende de longen uit haar lijf, Elke kwam letterlijk in aanraking met de scheids, Michelle heeft laten zien dat ze corners kan nemen, Marjolein was haar tegenstandster te slim af, Astrid had een mooi debuut in het groen zwarte, Nina M. liet niemand langs zich heen gaan, Lauke heeft het spel mooi kunnen verleggen, Anita was onze redding achterin, Anne heeft blijkbaar geen trainingen nodig om 90 minuten vol te kunnen houden en Inge stond fantastisch te keepen.

Al met al een prima wedstrijd waarin iedereen flink heeft mogen rennen en zijn uiterste best heeft gedaan. Aan keepster Inge moeten wij nog even wennen. Ze doet het fantastisch maar aangezien wij vorig seizoen zonder een echte, vaste keepster hebben gespeeld zijn wij het niet gewend om ballen terug te geven op de keeper. Het is erg fijn om nu te kunnen ervaren dat dit het nieuwe seizoen mogelijk is en Inge tussen de palen staat om alle ballen tegen te houden.

Na de wedstrijd hebben wij nog even kort een bezoekje aan de Mac Donalds gebracht om, al vretend, deze overwinning te vieren. Een mooie avond aan het begin van een seizoen wat fantastisch mooi gaat worden!
 

Logo Convertantclub van NEC

Contact

Trots op transparant

V.V. Trekvogels
Luciaweg 25
6523 NK Nijmegen

Telefoon clubhuis:
024 - 3229987
vvtrekvogels@gmail.com